Forandringsvillighed

Update:

Fætter Jesper støtter Søren Krarup

Forandringsvillighed har længe været en yndet kvalifikation hos medarbejdere, både i det offentlige og i erhvervslivet. Nu har tendens spredt sig til Christiansborg. Man kan selvfølgelig sige at Karen Jespersen har været undervejs i et stykke tid, men hun mangler jo også kun det sidste lille skridt i at nå til vejs ende. Det leder naturligt hen til det nyeste eksempel. Søren Krarup har ikke fanget trenden. Han holder fast ved det han mente dengang i 1997, helt uagtet at moden har skiftet. Faktisk kan han ikke forstå at Pia skælder ham ud fordi han mener det skal være tilladt at slå på sine børn. Pia derimod, mente i 1997:

Fra politiken:

Da revselsesretten formelt blev afskaffet i 1997, tordnede Pia Kjærsgaard selv mod beslutningen. I en grundlovstale kaldte hun det en »uhyrlig socialistisk lov« og tilføjede, at børnene dermed var gjort til samfundets ejendom. En formulering, som Søren Krarup nu fastholder.

»Det er fuldstændig rigtigt. Hun havde i høj grad lyttet til os. Og jeg opfattede det som om, hun var fuldstændig enig i det, vi sagde«, siger Krarup.

Pia K. siger noget andet end i 1997
I samme tale lovede Pia Kjærsgaard at tage sagen op »så snart vi får bare et minimum af politisk indflydelse«?

Nu siger hun dog (igen fra politiken):

»Men i dag er der jo ingen, der kunne forestille sig, at man skulle kræve revselsesretten genindført. Det svarer jo til at foreslå, at der skulle ligge et atomkraftværk på Rådhuspladsen«

Det er da flot at vores folkevalgte kan gå foran og vise os vejen. Man i hvert fald ikke skyde skylden på manglende forandringsvillighed.

Årgang 1966. Arbejder med IT, tidligere efterskolelærer. Fritid: Golf, Basket, musik og alt for meget mere.