…og der bankes stadig rust.

Mit andet skakparti i mit comeback blev noget bedre end det første, men kunne være gået grueligt galt – ja det burde det faktisk.

Jeg gav en officer for to bønder og noget kontrol på midten, og det viste sig at være rimelig godt – i hvert fald i praksis. Fritz er aldrig længe om at tage humøret fra en, når den har tygget lidt på resultatet.

Alt i alt gjorde jeg mange af de bedste træk, få deciderede fejl og i de fleste tilfælde sunde træk, selv når jeg missede den bedste fortsættelse. Altså lige indtil træk 41. Det er sgu svært at glæde sig over en sejr, når man burde have haft en på hatten, på trods af materielt og positionelt overtag på brædtet:

Partiet

Årgang 1966. Arbejder med IT, tidligere efterskolelærer. Fritid: Golf, Basket, musik og alt for meget mere.

9 Comments on “…og der bankes stadig rust.

 1. Interessante partier, og kommenteringen (som ser automatisk genereret ud). Du har ret i at du klarer dig bedst i parti to, og jeg funderede lidt over hvorfor du mon ikke lurede den foreslåede fortsættelse, men det er måske bare manglende træning med de der springerafdækkerskakker 🙂

  /Thorbjørn

 2. Du har helt ret i at kommenteringen er autogeneret (Fritz 6, så vidt jeg husker).

  Der er flere ting der gør sig gældende.

  1) Jeg har aldrig rigtig nået at blive rutineret skakspiller. Jeg spillede jævnligt i en periode på 4-5 år – startede først da jeg var over 30.
  2) Alt for meget 1-minutslyn på ICC
  3) En længere pause fra rigtig skak, inden jeg spillede de her tre partier. Det tager gerne en tre-fire måneder med jævnlig nærskak at nå tilbage til fordums niveau – som i forvejen ikke er for prangende.
  4) Dårlig fysisk form – jeg bliver stadig overrasket over, hvor høj puls man kan få af at spille skak.

 3. Er på FICS og spiller 5-minutslyn. Der kan man godt nå at tænke sig om 😉 Prøv du det…

  Mht pulsen, så må du overveje noget beroligende kaffe, inden!

 4. Det kunne da godt være man skulle give FICS en chance i juleferien. 5-minutters kan man nu også spille på ICC og andre steder, men 1-minuts er så dejligt taknemmeligt. Taber man, kan man altid skyde skylden på latency eller at det drejer sig mere musefærdigheder end intellekt.

  Hvad bruger du af software på MAC? GNU/Xboard eller noget andet?

 5. Jeg bruger en aldrende version af XBoard jeg oversatte for et par år siden, og så de passende magiske besværgelser for at få den til at forbinde sig til FICS. De frontends der sætter smart grafik og andet gejl over pre-move har overhovedet ikke forstået hvad der er vigtigt 🙂

  Der er kommet nogen nye ting på XBoard med at vise hvor brikken flyttede med en pil – det tror jeg ikke jeg kan lide. Det er visuelle nullermænd. Kommer du forbi FICS hedder jeg “ravn” og har en rating på omkring 1400.

 6. Jeg tror faktisk jeg allerede har et handle – det jeg plejer at bruge er i hvert fald optaget og sidst logget af i august 1999. Prøv at “finger pastorius”. Jeg har skrevet og bedt dem om at frigive det igen.

  Jeg er helt enig – premove kan ikke undværes i lyn, og til hver en tid speed over grafik.

  Jeg får en pakke med en diagonal på min 27″ fra Atea her på mandag, og når jeg først har fået OS X i live vil jeg prøve at lege lidt med Xboard, og se om jeg kan få den til at connecte.

 7. Diagonal? Nå, det giver sikkert mening for en driftsmand 😉

  Er du på Windows så længe, så er WinBoard også ganske udmærket (og så slipper man for at fedte med timeseal som kræver Rosetta). Og fra FICS:

  fics% finger pastorius
  Finger of Pastorius:

  Last disconnected: Fri Dec 17, 19:30 METDST 2010

  rating RD win loss draw total best
  Blitz 1180 128.0 4 9 0 13

  Der er vel ikke grund til det store postyr over et handle kun med 13 spil! Hæhæ.

 8. Ja, er sådan en iMac ikke 27″ fra hjørne til hjørne?

  Windows dør tirsdag, så indtil da klarer jeg mig med Java-dimsen, som da også er den jeg har brugt det sidste døgn med mit gamle handle, som kun var en kort mail vær fra at blive genaktiveret. De 13 partier er ikke vigtige, men det er altid rart med et handle man kan huske.