Sikken en forskel

Posted by:

For snart rigtig mange år siden, arbejde jeg i et halvt år som pædagogmedhjælper. Jeg kan huske jeg skrev i min dagbog om en dag, hvor jeg var mødt træt og slidt på arbejde, og blev mødt af en glad unge der brød ud i et smil, løb mig i møde og gav mig et ordentligt knus, hvorefter al træthed var glemt og man blev varm helt ind i hjertet. Jeg anede ikke hvormeget større den følelse kunne være, når ...

Læs mere →
0

Ta’ den!

Posted by:

Mellemste (tidligere yngste) er ved at blive lige rapkæftet nok efter hun er kommet på efterskole.

Forleden sad vi og quizzede i godt selskab, og jeg blev underkendt i spørgsmålet om hvilken menneskeabe der er den største. Har man nogensinde set Charlie kan man jo ikke være længe i tvivl, så jeg sagde selvfølgelig at det var en orangutang. Det udløste et latterbrøl fra de andre, og de påstod – sammen med quizzen – at svaret var en gorilla.

Jeg er vant ...

Læs mere →
0

En besynderlig og bedre skole

Posted by:

Er nys hjemkommet fra Kongebal på Sorø Akademi. Det betyder en aften med traditioner. Det ville i min ungdom have medført en automatisk trodsreaktion, men med alderen er jeg faktisk begyndt at holde af dem. I aften havde de dog strukket dem til det ydereste. Det havde vel ikke været nødvendigt at hyre det samme orkester, som spillede ved skolens indvielse.

Overskriften kommer forøvrigt fra skolens fundats, og antyder at det er et sted der lægger vægt på ...

Læs mere →
0

Jan Hein Donner

Posted by:

I arbejds medfør var jeg forleden til foredrag med John Alexander.

Han talte om kulturforskelle i de nordiske lande, hvilket han gjorde godt og inspirende. Sammenhængene mellem historie, kultur og national identitet mindede mig om følgende citat af Jan Hein Donner.

The game of chess has never been held in great esteem by the North Americans. Their culture is steeped in deeply anti-intellectual tendencies. They pride themselves in having created the game of poker. It is their national game, springing ...

Læs mere →
0

Langå kommunes turistbrochure

Posted by:

Jeg har langt om længe taget mig sammen til at få givet Langaa Kommunes turistbrochure et tiltrængt check. Lidt af den oprindelige formatering er forsvundet, men til gengæld er teksten blevet lidt lettere at læse, og det er trods alt det væsentlige.

Har du ikke tidligere set brochuren, og har du blot middelmådige engelsk- eller tyskkundskaber, så har du nogle morsomme minutter til gode.

Læs mere →
0