En besynderlig og bedre skole

Er nys hjemkommet fra Kongebal på Sorø Akademi. Det betyder en aften med traditioner. Det ville i min ungdom have medført en automatisk trodsreaktion, men med alderen er jeg faktisk begyndt at holde af dem. I aften havde de dog strukket dem til det ydereste. Det havde vel ikke været nødvendigt at hyre det samme orkester, som spillede ved skolens indvielse.

Overskriften kommer forøvrigt fra skolens fundats, og antyder at det er et sted der lægger vægt på at få elverne til at føle sig som en del af en udvalgt elite. Det kan der siges mange ting om – også nogle gode – men det må blive en anden god gang. Blot vil jeg konstatere at det er mit indtryk at det er en rigtig god skole.

Aftenen bød også på et gensyn med Bertel Haarder – ham kan der også siges mange ting om (punktum) – men jeg må hellere holde mig fra at politisere for kraftigt her. En ting vil jeg dog nævne. Det siges at han fik mange stemmer fra Aalborg seminarium efter hans første periode i folketinget, uden det dog er dokumenteret at det skulle have sammenhæng med at det var derfra han havde orlov.

Årgang 1966. Arbejder med IT, tidligere efterskolelærer. Fritid: Golf, Basket, musik og alt for meget mere.