Rusten…

I dag var dagen hvor jeg gjorde comeback som skakspiller efter 4-5 års pause. Det var med nogen nervøsitet at jeg tog afsted, for jeg ved godt, hvor skidt det kan gå, når man ikke har spillet længe.

Resultatet var nogenlunde godkendt. Jeg fik remis. Men spillet…

Det var en ung spiller, og jeg havde håbet at kunne få en Albins modgambit ind, og hvis jeg var rigtig heldig så måske Laskers fælde. Sådan skulle det ikke. Han spillede i stedet min hadeåbning med sort. Det passede mig nu godt i dette tilfælde, for unge spillere har det med at bruse frem, og denne åbning er passiv men nogenlunde solid (i hvert fald hvis man havde spillet ordentligt) for sort, og måske kunne det lokke ham til et angreb fra et ikke helt solidt udgangspunkt.

Sådan forløb matchen også nogenlunde. Han fik en smule tryk, men begge gange slap han mig frivilligt af krogen (Se5 er irriterende at have stående og svær at komme af med). Jeg gav ham en enkelt mulighed som han (også) overså, men ellers formede det sig stille og roligt, og endte med en lige stilling, vurderede vi begge. Det var så der jeg tog fejl. Jeg tilbød remis i en stilling som kunne vindes, nogenlunde nemt. Ingen spidsfindigheder. Et nemt og enkelt træk som jeg end ikke overvejede at kigge på, fordi jeg så spøgelser og koncenterede mig om at kunne dække af for dem.

Indtil jeg finder en måde at indlejre partier direkte i wordpress må I nøjes med nedenstående flash-link til partiet.

Årgang 1966. Arbejder med IT, tidligere efterskolelærer. Fritid: Golf, Basket, musik og alt for meget mere.