Om hjemmesider

For snart længe siden, blev jeg tændt af et indlæg i nyhedsgruppen worldonline.dk.generel-snak, efter at have besøgt lidt for mange indholdsløse hjemmesider på lidt for kort tid. Indlægget fandt gehør hos specielt Rudi Stegen, der har haft det liggende meget længe på sin side. Siden har jeg også erfaret at Dennis Kjær Jensen har lagt det på sin side. Når nu jeg endelig har taget mig sammen til at skrive lidt weblog, så er det jo oplagt, at smide det på her også.

Fra: Robert Piil
Emne: Re: Advarsel vedr. handel hos “Computerfirmaet” Newupgrade.dk (www.newupgrade.dk)
Dato: 5. april 2000 23:22
Gruppe: worldonline.dk.generel-snak
Message-ID:

On Wed, 05 Apr 2000 18:27:10 GMT, NN wrote:

>Jeg mangler stadig en god ide (og en scanner :-() til hvad der skal være
>på siden.

Du skal selvfølgelig lave en side om dig selv, sørg for alt i verden for at undgå reelt indhold. Folk får bare hovedpine af at skulle læse noget der betyder noget. Der er ingen grund til at rode med at lære html, bare brug frontpage. Hvis du ikke ved hvor du skal finde det program, bruger du bare word eller publisher og vælger ‘gem som html’

På siden skal der være:

– Noget om dine interesser (bare find på nogle, *vi* ved godt du ikke har et liv). Husk endelig at skrive hvilket bundkort der er i din pc, hvor meget den er overclock’et etc.

– Et uskarpt billede af dig selv til en fest ved et bord fuldt af ølflasker. Hvis lokalet er godt røget til, gør det ikke noget. (Det er vigtigt at det er billedet der er uskarpt, sørg endelig for en høj opløsning, så folk kan sidde og vente i spænding på om der skulle være noget interessant på siden)

– Hvis du har råd, kan du købe et hæfte om javascript. Deri står der hvordan du kan lave en rulletekst i statuslinien, så du er helt sikker på at folk ikke kan se hvor dine links peger hen – uden at prøve sig frem. Du kan endvidere læse dig frem til, hvordan du sørger for at siden popper op i et nyt vindue, hvergang folk forlader den. Brug din fantasi, med javascript kan du lave alverdens krumspring for at sørge for at holde dine besøgende beskæftiget i flere minutter inden de kan komme videre.

– Søg på nettet efter animerede gif-filer. Sørg for at der er rigeligt af dem på *alle* dine sider. Det bliver nemt så trist og gråt, hvis der er for meget tekst.

– Tilmeld dig en bannerbyt-service. Hvis folk kan lide en anden side med bannere, vil de helt sikkert også elske din.

– På nettet findes der masser af firmaer der lover dig penge, hvis du vil placere deres reklame på din side. Det er godtnok endnu ikke lykkedes at påvise at bare et af dem har betalt noget, men det kunne jo være du var heldig og fandt det rigtige. Naturligvis vil det tiltrække størst opmærksomhed, hvis det har noget med porno at gøre.

– Hvis du – trods ovenstående råd – alligevel har større tekstmængder på dine sider, så sørg for at baggrundsbilledet (for du kunne jo ikke drømme om bare at have en ensfarvet baggrund) er så spraglet som muligt.

– Sørg for at sætningen :

“META NAME=”Keywords” CONTENT=”Sex,hardcore,free,….[find selv på flere i samme kategori]”

er med i headeren.

– Sørg for at der er en gæstebog på siden, og husk at skrive en masse indlæg selv, så det ser ud som om du har en masse venner.

– Find på en masse emner som kunne være interessante, sæt dem på din menu (du husker at bruge frames ikke?), og lad dem alle pege på en side med teksten (og de sædvanlige giffer) “This site is under construction”

Når du har fulgt ovenstående råd, er du ved at være klar. Det skulle ikke være nødvendigt at læse korrektur, men hvis du vil være omhyggelig, så lad words stavekontrol klare det for dig, så *må* det jo være OK. Skulle siden også udgives på engelsk, så klar bare det selv (det 7-tal du fik i folkeskolen skulle borge for dine evner) og igen, ingen grund til korrektur. Derfra er det enkelt at benytte bablfish til at oversætte til fransk, spansk etc.

Nu er du så klar til at uploade siden. Det kan godt være lidt teknisk, så du kan sikkert ikke finde ud af det, selv om du læser de vejledninger din ISP har givet. Derfor kan du lige så godt poste en besked i news med det samme. For at være sikker på at alle der evt. kunne hjælpe dig ser din besked, crossposter du den til

dk.edb.internet.webdesign.* dk.edb.udbydere dk.fritid tilføj gerne flere, det er jo ikke til at vide hvilken gruppe han følger med i, ham der kan hjælpe dig.

Overskriften – som du selvfølgelig husker at skrive med versaler – kalder du:

“Hjælp!!!! Hvordan uploader man sin hjemmeside!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

Lad være med at skrive noget om hvem din ISP er, hvis dem der vil hjælpe er kompetente, kan de sagtens finde ud af at kigge i headeren selv.

Når du så har fået forklaringen, gør du som der bliver skrevet, og du er kørende.

PS! Skulle nogle brokke sig over dit indlæg og skrive noget med FUT …netikette nederst, så husk at trykke CAPS LOCK ned inden du svarer, og strø om dig med skældsord og udråbstegn.

——- Seriøst. Hvis du ikke kan finde på et emne til en hjemmeside, så brug tiden på noget andet.

mvh Robert Piil

Http://www.image.dk/~rpiil/
Havfiskeside opdateret 3/4
Skak på usenet -> news:dk.fritid

Årgang 1966. Arbejder med IT, tidligere efterskolelærer. Fritid: Golf, Basket, musik og alt for meget mere.